Dette er Den Vigtigste Del af Vintermoden

Der er mange ting ved vinteren, som godt kan virke en anelse afskrækkende. Det er eksempelvis de færreste der ser frem til, at det bliver betydeligt koldere udenfor, og at dagene begynder at blive kortere. Det kan virke så trist og mørkt, og det er virkeligt noget der kan have en negativ effekt på vores humør. Et af de værktøjer mange af os bruger til at komme i bedre humør er shopping: der er ikke noget som en shoppingtur med vennerne, der kan sætte lys på en ellers mørk dag. Men selv her kan det virke overvældende og skræmmende når det er vinter: hvordan griber man lige vintermoden an?

Moden om vinteren er nemlig meget anderledes end moden på de andre årstider. Den underliggende tendens i moden indenfor det seneste årti har handlet om, at stå ved vores kroppe, og ikke lægge skjul på noget. Det er lidt ligesom med makeup: vi forsøger ikke længere at dække over noget med det, vi tager på, men bruger det i stedet til at fremhæve vores naturlige udseende. Det betyder generelt at vi klæder os ganske let: den naturlige figur skal have lov at stå frem. Det er noget der er specielt tydeligt om sommeren, men som også kan skinne ganske okay igennem, når det bliver efterår eller forår.

Men om vinteren er det lidt mere udfordrende. De koldere temperaturer gør, at det ikke er særligt behageligt at gå rundt i tyndt eller tætsiddende tøj. Hvis man ikke vil fryse ihjel er man ganske enkelt nødt til at tage tungere tøj på, og ofte gå i flere lag. Det betyder at vi dækker vores naturlige udseende mere til, og ikke så godt kan lade det tale sit helt eget sprog.

Det er ikke et problem i sig selv: man kan stadig se fantastisk ud i vintertøj. Det betyder blot at man ikke længere kan læne sig op af den generelle mode-tendens med, at lade tøjet stå i anden række, og blot lade det fremhæve vores naturlige skønhed. Om vinteren får tøjet en anden og mere fremtrædende rolle, og så længe vi kan forstå og acceptere det, så er det slet ikke noget problem at klæde sig lækkert på i vintermånederne.

Du skal egentligt bare vende tingene på hovedet i forhold til vintermoden. Den vigtigste del af vintermoden er vinterjakker: det er her du har den største mulighed for at udtrykke dig, og virkeligt lægge din personlighed i dit valg af jakke. Om sommeren er jakken langt mindre vigtig, fordi den ofte slet ikke er nødvendig at have på. Men om vinteren er jakken en essentiel del af påklædningen, og derfor bør den absolut prioriteres i denne sæson.

Du starter altså med at finde en vinterjakke du virkeligt godt kan lide, og så bygger du resten af dit look op omkring vinterjakken. Det er hemmeligheden bag et moderigtigt vinter-look.