Padel i Danmark: En oversigt over en hurtigt voksende sport

Padel er en sportsgren, som er relativt ny i Danmark, men som allerede er blevet voldsomt populær blandt danske sportsentusiaster og fitnessentusiaster. Til trods for, at sporten stadig er nogenlunde ukendt for mange, så har den allerede taget det meste af Danmark med storm. I dag er der tusindvis af aktive padel-spillere, og antallet stiger støt og roligt. Hvis du er nysgerrig på at lære mere om denne hurtigt voksende sportsgren, så er det lige præcis, hvad vi vil tage et kig på i denne blogpost.

Hvad er padel?

Padel er en sport, der kan beskrives som en blanding af squash og tennis. Spillet foregår i en lukket bane, som er omkranset af vægge på alle fire sider. Dette betyder, at spillet ikke kun foregår på selve banen men også på væggene. Padelspil i Danmark startede oprindeligt i fitnesscentre. I dag er der haller og clubs landet over med specialbaner og muligheder for at leje udstyr.

Padel-bane og udstyr

Padelbanen er otte meter bred og 20 meter lang. En padel-bane ligner meget en squash-bane, men er dog forsynet med en mur på alle fire sider. Ballerina på felterne er også forskellige fra de, der bliver brugt i squash eller tennis, og racketen er specielt designet til at slå bolden i padelspil. Det gode ved padels udstyr er, at du kan leje det, og du behøver ikke at bruge en formue på at købe udstyr, da det kan lejes eller lånt i hallerne.

Hvem kan spille padel?

Padel er en sport for alle aldersgrupper, og hvis du aldrig har prøvet den før, så er det god idé at tage en introduktionstimer, før du går til det. Padel er særligt en god sport for dem, der gerne vil træne deres koordination og speed, og samtidig finde en motiverende, stærk gruppe at spille sammen med, da det ofte spilles to mod to.

Hvor kan du spille padel?

Du kan spille padel næsten overalt i Danmark. Der er sportsklubber og fitnesscentre over hele landet med specialbaner og muligheder for at leje udstyr. Der er også stigende efterspørgsel på mere åbne baner, som kan lejes på timebasis, og som er åbne for dem, der ikke ønsker at tilmelde sig et medlemskab i en klub eller forening.

Padel er en sportsgren, der vokser i popularitet i Danmark, og det er ikke svært at se hvorfor. Det er en sjov og udfordrende sport, der er en blanding af Squash og Tennis, og som kan spilles af alle aldre. Sporten er også relativt nem at lære, og der er muligheder for at leje både baner og udstyr mange steder i landet. Så hvis du vil prøve en ny og spændende måde at træne på, så tag et kig på padel – det er måske netop, hvad du har brug for for at sparke din motivation og træningsdisciplin op i gear.