Sådan lærer du dit barn om verden

Det er vigtigt, at vi lærer vores børn om den verden, vi lever i. Helt basalt at de ved, hvor de forskellige lande ligger henne, hvor grænserne går, og hvad navnene er på havene omkring dem. Og jo tidligere man lærer det, jo bedre, for så bliver det nemmere at vedligeholde og bygge mere på med tiden. Vil du også rigtig gerne give dine børn en god start på geografiens verden, er der mange måder, du kan begynde på, og det er aldrig for sent at gå i gang. Børn i alle aldre vil have rigtig godt af at dykke ned i de forskellige landes beliggenheder, grænser, flag, kultur, og meget mere. Og hvem ved – måske bliver dit barn helt bidt af det! Det er i hvert fald vores erfaring, at rigtig mange børn får smag for det, når først de er kommet i gang.

Et verdenskort til børn er altid en god idé
En ting du nemt og hurtigt kan komme i gang med er et verdenskort til børn. Et verdenskort til børn er en rigtig god måde, hvorpå du kan give dit barn en hyggelig og afslappende indgang til geografiens mange facetter. Et verdenskort til børn fås i flere forskellige størrelser, og det er klart, at har du meget plads på væggen, bør du udnytte det til fulde og investere i et verdenskort til børn af stor format. Et verdenskort til børn er fantastisk på grund af flere ting: dels fordi det pynter så fint på et børneværelse, men også fordi at det samtidig fungerer som et fantastisk læringsværktøj. Et verdenskort til børn er spækket med farver, som klæder ethvert børneværelse, så du kan være ganske sikker på, at den vil skabe en hel masse stemning på dine ungers værelser.

Hvad kan du ellers gøre?
Udover et fantastisk verdenskort til børn kan dine unger også øve sig på de forskellige landes flag. Det kan de for eksempelvis gøre ved hjælp af udprintet papir, som skal farvelægges i de rigtige farver og nuancer. Eller du kan printe mindre flag ud, klippe dem ud, hvorefter du laminerer dem, så de kan bruges som læringskort, som barnet skal gætte. Der findes også rigtig mange aktivitetsbøger med alverdens opgaver, som dit barn skal løse, og så kan du naturligvis også finde et godt gammeldags atlas frem fra bogreolen, så i sammen kan sidde og læse om de forskellige nationer og deres fakta. Når din søn eller datter har styr på landenes navne og eventuelt flag, er næste skridt at lære deres beliggenheder, grænser og nærliggende have at kende. At rejse er at leve
Den måske allerbedst måde, hvorpå du kan lære dit barn mere om verden, er naturligvis at rejse ud sammen med dine børn. Det er klart, at det kræver en del mere tid, arbejde, og økonomiske midler, men kan du krydse dem af, er det naturligvis den metode, der allermest effektivt kan lære dit barn om verdens mange lande. Her kan i for alvor få kulturen ind under huden og opleve de ligheder og forskelle, der måtte være. Det giver så meget mere at opleve tingene i virkeligheden, når børnene ser det med deres egne øjne. Så hvis du gerne vil sørge for, at dine børn begynder at få en større viden inden for verdens lande og deres kultur og historie, er der mange måder at begynde på.