Sådan Vækker i Julestemningen Hjemme Hos Jer Selv

Nu nærmer vi os jul, og der er ikke nogen bedre til på året til virkeligt at kræse om vores børn, og give dem noget at smile af. Det er kernen af det, vi kalder for vaskeægte julestemning: en følelse af magi i luften, og et fokus på at være tæt på hinanden og bade i kærlighedens lys.

Men hvordan er det nu lige, at man gør? Vi har alle oplevet at være i julestemning, men det kan godt være svært lige at huske, hvordan det hele nu hænger sammen. Men du kan faktisk lære meget af, bare at lytte til dine egne erfaringer og din hukommelse. Prøv at tænke tilbage på alle dine forskellige minder fra juletiden igennem årene. Hvornår har du virkeligt følt dig i julestemning? Hvornår har din partner eller dine børn givet udtryk for, at de virkeligt mærker julen? Minderne tager nogle gange lidt tid om at dukke op, men tro mig: de skal nok komme. Det handler blot om at fjerne distraktionerne så du kan tænke. Sæt mobiltelefonen på lydløs, sluk fjernsynet og stil bogen på hylden. Kig på uret, og giv dig selv 20 minutter til at lave ingenting: det eneste du ”må” lave i denne tid er, at tænke på dine minder om jul. I starten vil det føles som om tiden snegler sig afsted, men du vil pludseligt opleve at blive suget ind i et univers af dejlige juleminder. Du er velkommen til at skrive alle tanker og idéer ned på et stykke papir!

Grunden til jeg lægger op til, at du kigger i dine egne minder, frem for at dele ud af mine, er at julen er noget personligt. Jeg kender ikke dig, og det der gør julen til noget særligt for mig, er nok noget andet end det, der gør julen til noget særligt for dig og din familie. Du er derfor nødt til at kigge på dig selv og dine nærmeste for at finde den rette opskrift til julestemning.

Hvis du slet ikke kan komme i tanke om noget, så er der dog nogle helt basale ting, der altid plejer at sætte gang i juletankerne. Tag ud og køb noget flot julegavepapir: på den måde vil du allerede begynde at kunne forestille dig gaverne under juletræet på juleaften. De forskellige mønstre og motiver på gavepapiret vil sikkert fremkalde minder hos dig, som du også kan lære og blive inspireret af.

Hvis alt andet fejler, så er der én stensikker måde både at skabe julestemning på, som også vil sætte gang i din hukommelse. Det er nemlig at lave god traditionel julebag. Når først duften af pebernødder og klejner rammer næsen, så vil alle straks blive i julestemning. Det vil også sende dig på en mental tur ned igennem alle dine tidligere juleaftener, hvor du med sikkerhed vil finde inspiration til andre aktiviteter.