Sund Mad Kan Laves på Ethvert Budget

De fleste af os går rundt med ambitioner om, at leve en mere sund livsstil. Vi drømmer om at finde tiden og energien til at træne oftere, og til at spise noget sundere mad. Vi ville ønske vi kunne opgive vores dårlige vaner, og måske endda udskifte dem med nogle bedre af slagsen. Men det er en lang kamp, og mange giver op undervejs, fordi de ikke føler, at det er økonomisk muligt for dem, at leve en sund livsstil.

Der er mange udfordringer på vejen imod et sundere liv, men penge er en af de faktorer, som det kan være rigtigt svært at gøre noget ved. Uanset hvor ambitiøs du er, hvor god du er til at sætte mål og hvor meget viljestyrke du får opbygget, så er det ikke rigtigt noget, der giver dig flere penge at gøre med. Vi er begrænset til det beløb vi får fra vores arbejdsplads hver måned.

Hvis du tager hen på den lokale Juice-bar eller Sandwich-shop, så vil du meget hurtigt konkludere, at sund mad er ufatteligt dyrt. Det er i hvert fald langt mere bekosteligt, end de usunde alternativer, som du sikkert benytter dig af hist og her. Hvis det er den eneste information man har at gå ud fra, så vil man altså hurtigt kunne konkludere, at man ganske enkelt ikke har råd til at leve sundt.

Men hvorfor egentligt sammenligne priserne på færdig-mad? Det er med sund mad, som det er med alt andet mad, nu engang sådan, at hjemmelavet mad altid er betydeligt billigere. Når du laver maden derhjemme behøver du ikke at betale for en plads på en flot restaurant, de ansattes løn, overskuddet til ejeren, og alle de andre ekstra-udgifter som en restaurant har. Du behøver udelukkende at betale for de råvarer der bruges i din madlavning, og så en smule på elektricitet til komfur, ovn og så videre.

Når man sammenligner prisen på sund hjemmelavet mad, og usund hjemmelavet mad, så finder man hurtigt ud af, at den ikke rigtig er værd at nævne. Hvis du har råd til at lave usund mad derhjemme så har du også råd til at lave sund mad derhjemme. Sund mad kan laves på ethvert budget.

Men hvad hvis grunden til, at man spiser ude i byen, frem for at lave mad derhjemme, er, at man ikke har tid til selv at lave mad? I så fald der der faktisk endnu mere grund til at gå efter den sunde hjemmelavede mad. Med en vitamix blender kan du nemlig lave en smoothie, der er både sund og velsmagende, på bare 2 minutter! Hvis en Vitamix ikke passer ind i dit budget, så kan du let finde en billigere smoothie blender som også kan klare opgaven på ganske få minutter.