Tre Måder Til at Bekæmpe Din Enorme Gæld

Der er ikke mange ting her i livet, der er nær så stressende, som at have en enorm gæld. Det sætter gang i alle vores instinkter for angst og overlevelse. Penge er en slags abstraktion af de ting, der fundamentalt set er værdifulde for os mennesker:kost og logi. Overlevelse i det moderne samfund er ikke længere et produkt af, at man er god til at jage, eller kan finde ud af at bygge en hytte af grene og bark. Det er i bund og grund lettere at overleve i dag: man skal ”bare” betale sin husleje, og købe sin mad henne hos købmanden. Men det betyder jo også, at gæld hurtigt føles livsfarligt.

Hvis du ingen penge havde, så ville du ikke have råd til mad og logi. Det ville være forfærdeligt. Men hvis du skylder penge væk, så er det endnu værre: ikke bare har du ikke råd til de ting, du har absolut brug for, men hver en krone du får tjent er der andre der mener tilhører dem.

Gæld har det med at vokse og vokse, og når den når et vist punkt, så vokser den så hurtigt, at man ikke kan følge med. Selv hvis man får sig et ekstra arbejde, og lever så billigt som man overhovedet kan, så stiger gælden hurtigere, end man kan nå at betale den af. Hvad gør man dog i sådan en situation? Vi deler her tre måder, som kan hjælpe dig med at bekæmpe din enorme gæld.

1. Skab dig et overblik

Når man har meget gæld, så skylder man ofte penge til mange forskellige kreditorer. Det gør det svært at overskue hvornår man skal lave alle sine indbetalinger for ikke at få rykkere og ekstra gebyrer. Du bør derfor hurtigst muligt få dig et overblik over din gæld, så den ikke bliver ved med at overraske dig. Tegn en kalender på et stort stykke papir, og skriv ned hvornår du skal betale hvad: det vil være en stor hjælp.

2. Spørg om hjælp

Når man knokler løs for at følge med regningerne, så har man ikke tid til at sætte sig ind i hvordan gæld fungerer, eller hvordan man bedst håndterer det. Det er derfor en god idé at spørge om hjælp hos nogen, der specialiserer sig i gæld. Du kan få Hjælp fra Dingæld.dk, eller kontakte en gælds-rådgiver i dit lokalområde.

3. Bevar roen

Det kan være utroligt stressende og angstfremkaldende at have så meget gæld. Specielt når det ikke virker til, at man nogensinde kommer til bunds i den. Men det er vigtigt at du formår at bevare roen: ellers bliver det kun endnu mere uoverskueligt. Husk på at du altid kan søge gældssanering hvis det går helt galt: der er altså altid en vej frem, uanset hvor slemt det end måtte komme til at stå til.