Tricket der Øger Lønnen og Sænker Udgifterne

Vi bruger en rigtig stor del af vores hverdag på jobbet. Sådan har det været længe, og det er ikke nødvendigvis et problem. Hvis man godt kan lide det man arbejder med, og har venlige kolleger, så kan det faktisk være ganske rart, at være på job i 8 timer hver dag. Det er dog vigtigt at man er opmærksom på, at man sælger sin tid i den forbindelse. Enten bliver du direkte betalt for de timer du lægger, og ellers bliver du betalt en fast månedsløn, der sætter krav til hvor mange timer du arbejder. Selv hvis du nyder dit arbejde, så er der nok andre ting, du hellere ville bruge din tid på, hvis du ikke havde brug for penge. Ville du beholde dit nuværende arbejde, hvis chefen meldte ud, at de ikke længere ville betale dig for det? Lønnen skal altså være høj nok til, at vi er villige til at møde op på jobbet, frem for at bruge tiden til noget andet.

Vi har selvfølgeligt brug for penge, da vi har en række udgifter der skal dækkes. Vi har brug for at betale husleje, betale for madvarer, og vil selvfølgeligt også gerne have penge til rejser, fest og hygge. Det er alt sammen noget der koster penge, og vi er derfor motiverede til at finde et job, hvor vi kan bytte noget af vores tid, for nogle penge. Det handler i den forbindelse om, at finde den rette balance.

Et rigtigt godt trick i den forbindelse er, at finde måder hvorpå du kan øge din løn, og samtidig sænke dine udgifter. Hvis du gør begge dele, så ser privatøkonomien pludseligt rigtigt godt ud. Det vil give dig mulighed for at spare penge op, og muligvis investere dem. Ved at have en flot opsparing får du en masse ekstra frihed. Ikke alene kan du købe de ting, du har lyst til. Du kan også købe dig selv tid eller frihed. Du behøver ikke længere at finde dig i hvad som helst. Hvis chefen kræver at du laver overarbejde eller knokler igennem din weekend, så kan du bare sige nej. Hvis han fyrer dig for det, så er det okay: du har penge nok til at overleve. Du kan så i ro og mag finde dig et bedre job, hvor du ikke behøver at gå på kompromis. Penge giver dig altså frihed, og større kontrol over dit liv.

Men hvordan gør man? Det er relativt let, at finde et sted, der vil betale dig en højere løn. Lønninger varierer nemlig rigtigt meget fra by til by. København har klart de højeste gennemsnitlige lønninger her i landet, så du kan øge din indtjening, ved at finde et job i København.

Problemet er selvfølgeligt, at udgifterne i København også er større. Huslejen er dyrere, og det samme er mad og fritidsaktiviteter. Den ekstra løn bliver altså hurtigt brugt på de øgede udgifter. Men det er her, at tricket kommer ind i billedet. Du kan sænke dine udgifter ved at flytte til Fyn! Der kører en bus odense københavn, og den kan du bare tage til og fra arbejde.