Sådan Klæder du Børnene på til Fysisk Aktivitet i Vintervejret

Når det begynder at blive mørkt og koldt udenfor, så kan man godt fristes til at bruge så mange af dagens timer som muligt på at pakke sig ind i et tæppe og drikke noget varm kakao. Det kan da også være ganske hyggeligt, og er en af de ting mange ser frem til om vinteren. Det er ganske rigtigt en nærmest magisk følelse at sidde inde i stuen, med stearinlys omkring sig og varm kakao i koppen, og kigge ud på det snehvide vinterlandskab.

Men hvis man har børn, så ved man, at de altså ikke har tålmodigheden til at sidde sådan hele vinteren. Og gudskelov for det da! Børn har godt af at lege og være fysisk aktive, og dette behov forsvinder ikke, bare fordi vejret udenfor er blevet koldere. Det er vigtigt at vi forstår dette som forældre, og gør hvad vi kan for, at klæde vores børn rigtigt på til fysisk aktivitet i vintervejret.

Hvis du ikke skaffer dine børn det rette vintertøj, så skal du ikke tro, at det holder dem indendørs. De går stadig derud, uanset om tøjet reelt kun egner sig til det tidlige efterår. Børn kan nemlig leve sig så meget ind i deres leg og eventyr, at de nærmest ikke ænser, at de fryser. Det betyder desværre, at de risikere at blive syge eller komme galt afsted: uanset om de mærker det eller ej, så kan kulde og varme fødder nemlig let gå ind, og have en negativ indflydelse på deres helbred.

Det er derfor vores ansvar at sørge for, at de har det rette tøj om vinteren. Jo tidligere du kan være ude jo bedre: en god børnejakke kan sagtens blive brugbar allerede i de sene efterårsmåneder, hvor nogle dage også kan være utroligt kolde. Det er også en god idé at købe nogle gode vandtætte ecco støvler børn før den første sne falder: sko og støvler skal nemlig gås til, og det er bedst at gøre det, før det bliver glat udenfor.

Når du har vinterjakken og et par fornuftige støvler på plads, så er det mest essentielle dækket. Det næste du skal sikre dig er, at dine børn har alle de ekstra ting der er nødvendige for, at holde varmen når vinden blæser eller sneen falder. Her er der intet der slår et godt varm halstørklæde og nogle gode vanter. Sørg særligt for at vanterne er af god kvalitet og kan modstå en del fugt: når børn leger i sneen, så er der god chance for at de samler sne op og laver snebolde eller lignende. Et par gennemblødte vanter er ikke til meget hjælp, så vanterne skal gerne kunne modstå noget fugt, også selvom barnet dykker hænderne ned i en masse sne.