Sådan Tager du Beslutningen om Efterskole i 2021

Når man nærmer sig slutningen på 7. klasse, så er der typisk rigtigt mange ting, man går og overvejer. Det er et godt tidspunkt at begynde at danne sig en idé om, hvad man gerne vil, når man er færdig med grundskolen. Det behøver ikke at være en endelig beslutning, men det kan være utroligt rart allerede nu at have en idé om, hvorvidt du planlægger at tage på gymnasiet, få dig et arbejde eller noget helt tredje. Der bliver ikke mindre pres på de næste par år, og man kan let blive alt for stresset, hvis man slet ikke har nogen planer for fremtiden. Det er vigtigt at træffe nogle tidlige beslutninger, som godt kan ændres, så fremtiden virker mere overskuelig.

Den største beslutning du nærmer dig, er dog beslutningen om hvorvidt du skal tage på efterskole i år 2021, eller om du skal blive på den skole, som du er på nu. Hvis du allerede er ved at være færdig med 9. klasse, så kan det også være du overvejer at tage på efterskole – det er trods alt en god måde, at få samlet tankerne på, og give sig selv et pusterum til at træffe den helt rigtige beslutning for ens fremtid.

Uanset om du overvejer at tage 8., 9. eller 10. klasse på efterskole, så kan det godt føles som en stor og ”farlig” beslutning. Du har gået på din nuværende skole i et godt stykke tid, kender de forskellige lærer, og har forhåbentligt en masse venner blandt eleverne på skolen. Selv hvis du ikke er super glad for din skole eller dine klassekammerater, så er der stadig noget trygt over at være der: du ved hvad du kan forvente. Det, at tage på efterskole, er et stort skridt ud i det ukendte. Du har ingen fornemmelse af, hvad det vil sige at gå på efterskolen, og du kender hverken lærer eller elever der. Jo mere uforudsigeligt og fremmed noget er, jo mere skræmmende virker det til at være. Så hvordan i alverden skal man kunne træffe en beslutning om at tage på efterskole i 2021, når det virker så uoverskueligt?

Mit bedste råd er, at du skridt for skridt gør efterskolen mindre ukendt for dig. Klik ind på efterskolens hjemmeside, og læs lidt op på stedet. Find ud af hvad de har af værdier, og hvad skolen står for. Kig på billeder af efterskolen og de aktiviteter den tilbyder. Du kan også være heldig at finde billeder og beskrivelser af de enkelte lærere der er på skolen. Målet er at gøre dig selv mere bekendt med efterskolen, så den virker mindre skræmmende.

Derefter kan du benytte dig af Efterskolernes dag 2021 og tage på besøg på efterskolen. Det giver dig mulighed for at se efterskolen med dine egne øjne, og hilse på både elever og lærere ansigt til ansigt.